Workshops

licht & geluid

Basis workshop geluid

In deze training leer je alle basisvaardigheden op het gebied van geluid. Het aansluiten en inregelen van de band, monitoring, soundcheck en het live mixen. Ook leer je om te gaan met equalizing, compressor en verschillende geluidseffecten. Daarbij word je alles uitgelegd over de werking en verschillen tussen microfoons. Uiteindelijk ben jij degene die een mix on stage gaat uitvoeren.
De training bestaat uit 2 delen van ongeveer 3 uur. De training kan worden gegeven in Amsterdam of bij u op locatie in overleg.

Deel 1:
Aansluiten, werking en verschillen van microfoons, theorie geluidsgolven, Di-box, bekabeling, plaatsen en richten van microfoons, basis aansluiten

Deel 2: (kan aansluitend aan deel 1)
Live mixen met multitrack opname, herkennen van geluiden en equalizing, Compressie, werken met effecten.

Max. 6 cursisten.

Basis workshop Licht

In deze training leer je alle basisvaardigheden op het gebied van Licht. Het aansluiten en inregelen, richten van licht, aansturing, DMX, adressering, kleurengebruik en natuurlijk de DO’s en Dont’s.
Daarnaast leren we je graag hoe je je goed kunt voorbereiden op een klus.
De training bestaat uit 1 dagdeel van ongeveer 4 uur. De training kan worden gegeven in Amsterdam of bij u op locatie in overleg.

Max. 6 cursisten. (materiaal wordt verzorgt)

Workshop Analoge Mixage

In deze workshop leer je de basis die je nodig hebt om op een juiste manier te kunnen mixen. Zo kom je alles te weten over bekabeling, aansluitingen, ingangen, uitgangen, toonregeling, microfoons, monitors, effecten, DI-boxen etc. Je leert hoe je een transparante mix kunt maken die helder is en verstaanbaar zonder vervorming of resonantie’s. Je gaat zelf aan het werk met het aansluiten van een audiobron en maakt daarbij een mix.

Voor wie is deze workshop bedoeld?
Deze workshop is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over mixen. Er is geen voorkennis of technische achtergrond voor nodig. Alles word in begrijpelijke taal en stap voor stap uitgelegd. Je hoeft zelf niks mee te nemen. Alles is aanwezig. Ook voor de ervaren technicus biedt deze workshop ruimte voor meer diepgang en verrijking. Zo kan er tot nieuwe inzichten worden gekomen en wordt je werk vanuit andere perspectieven gezien. Dit alles om jezelf nog meer te professionaliseren om een nog betere mix te maken!

De training kan worden gegeven in Amsterdam of bij u op locatie in overleg.

Workshop Ruimte en Akoestiek

Deze Workshop staat in het teken van ruimte en akoestiek. Naast het kennen van je mixer is het net zo belangrijk te weten hoe het geluid zich in de ruimte gedraagt. je hebt te maken met geluidsreflectie, galm, tijdsvertraging en verdere akoestische problemen. In deze workshop leer je wat equalizers doen en hoe je ermee kunt werken. Ook kijken we naar de werking van compressoren, gates, galm en effecten en hoe je deze in kunt zetten. Je leert om deze mogelijkheden op een juiste manier in te zetten zodat je in staat bent een mooie heldere mix te maken waarbij onverstaanbare zangpartijen en rondzingen niet meer voorkomen.

Voor wie is deze workshop bedoeld?
Deze workshop is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over randapparatuur. Er is geen voorkennis of technische achtergrond voor nodig. Alles word in begrijpelijke taal en stap voor stap uitgelegd. Je hoeft zelf niks mee te nemen. Alles is aanwezig.

De training kan worden gegeven in Amsterdam of bij u op locatie in overleg.

Workshop Mix on Stage!

In deze Workshop leer je wat er allemaal kan met de mixer en randapparatuur. Alle aspecten van een verantwoordelijke mix komen aan de orde. De soundcheck, inregelen van de gain, gates, compressors, galm en effecten. Aan de hand van voorbeelden en Multitrack hoor en zie je de vele mogelijkheden met diverse apparatuur. Zo kun je je mix tot een succes maken.

Voor wie is deze workshop bedoeld?
Deze workshop is bedoeld voor mensen die al ervaring hebben op het gebied van mixage of de workshops analoge/digitale mixage, werking microfoon en ruimte en akoestiek hebben gevolgd. Je hoeft zelf niks mee te nemen. Alles is aanwezig. Tijdens deze workshop breng je alle opgedane kennis in praktijk.

De training kan worden gegeven in Amsterdam.

Workshop Werking Microfoon

Welke microfoon is voor welke toepassing geschikt? Wat is het verschil tussen dynamische en condensator microfoons. En welke eigenschappen heeft een microfoon? Al deze vragen worden beantwoord in deze workshop. Kennis over microfoons en hun techniek is onmisbaar bij het versterkingsproces. Op deze manier kun je bij een instrument in een specifieke ruimte de juiste microfoon plaatsen. Je leert alles over karakteristiek, het werkingsprincipe, de maximale geluidsdruk, frequenties en het dynamisch bereik van een microfoon.
In deze workshop gaan we verschillende scenario’s langs. Naast het versterken van een band gaan we ook kijken naar versterken van stemmen en akoestische instrumenten zoals: zang, spraak, koor, zanggroep, gitaar, vleugel, piano, viool, en blazers.

Voor wie is deze Workshop bedoeld?
Deze workshop is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over microfoons. Er is geen voorkennis of technische achtergrond voor nodig. Alles word in begrijpelijke taal en stap voor stap uitgelegd. Je hoeft zelf niks mee te nemen. Alles is aanwezig.

De training kan worden gegeven in Amsterdam